Már régóta készülök a zseléágyon eltett virághagyma befőtt bejegyzésemmel, de ezt a tulipános kaladomat muszáj megírnom!
A tulipánt mindig is sajnáltam leszedni a kertben, hiszen olyan hamar elnyílik..Aztán Bettitől kaptam egy ötletet - őrólra majd később.
Kicsit hitetlenkedtem, de csodák csodájára pár nappal később Bizonyítvány osztásunk alkalmával mutatta nekem Anna, őt is szívesen bemutatom nem sokára...
Mivel szerettem volna a dolgok mélyére is nézni, így megpróbálkoztam egy "berakott technikával". ... Egy kis gyakorlással viszonylag kevés virágszárat törve el, nagyon szép látvány tárul az ember szeme elé.
.... a vizsgaserlegem még Grétánál van - mint egyéb más dolog is, de az egy másik blog:-) Előkaptam egy üres befőttes üveget.
A befőttes üveg az ronda, mondta a tanár nénim, bár hogy díszíted, abból befőttes üveg marad. Fedd, le egy szép anyaggal, ha már mindenképpen ilyennel akarsz dolgozni...
Hát ez sült ki belőle:
Valóban nem alakult át díszgömbbé. De azért jó nem?
- Háááááát...- kezdte Péter, és rájöttem, hogy nem tudja befejezni, mert nem akar megsérteni, - nem az igazi! - fejeztem be, és kezdtem gondolkodni
Végül átküldtem a lányokat a nagyihoz, hogy a kiürült befőttes üveget kérjék már el... nem, bocsánat, ezt csak szerettem volna. A lányok szívesen veszik az ilyen küldetést, de 800 km-t egyenlőre egyedül nem utazhatnak, végén még eltörik az üveg.
Ezért hát vettem egy 5l-esnek mondott üveget: 350 Ft-ért. Szóval nem olyan drága, tanulni jó lesz a görbítést.

Szívesen megmutatom annak, aki eljön a műhelybe, hogyan görbítse meg a tulipánt, és mitől marad napokig tartós!
Nem sokára indul a hírlevelem, érdemes lesz feliratkozni!Mi van abban a bizonyos szép üvegben, azt is megmutatom hamar, valamint, hogy mivel ütjük el az esős hétvégi reggeleket!